söndag 11 augusti 2013

LÖRDAGENS LOPPISFYND

Hertsödagens loppis är en av sommarens bästa. Drygt 350 säljare, varierat utbud (dock var det lite för mycket leksaker i år), bra priser och ALLTID vackert väder. Dagen började grå och helmulen, men kl 08:30, en halvtimme före loppisstart, strålade solen från en närmast molnfri himmel. Precis som vanligt. Den som har hand om vädret måste gilla just Herstödagen och alla dess aktiviteter.

Efter två timmars loppiskoll med väninnnan kom jag hem med nedanstående fynd. Och fem kilo rensade, fina  och frysta blåbär att lägga direkt i frysen. Några säljare drygade ut sitt loppisutbud med blåbärsförsäljning. Jag är väldigt glad för mina blåbär för 40 SEK/kg. Bästa (och godaste!) köpet! Nu ska det bakas blåbärskaka!
Plåtburk i perfekt skick, 60 SEK. Undertill en tepåse, en rykande tekanna och texten
`Guy´s - Det goda teet - Inreg. varumärke´
Bok med vackra bilder och informativ text. 10 SEK.
Sjal/halsduk med glitter. 5 SEK
Två tavlor `Old style´.
Min mormor arbetade i sin ungdom som fotograf i St. Paul, Minnesota, och jag tyckte det var lite kul att den staden fanns nämnd på tavlorna. Och i Chicago har jag ju varit på släktbesök. Dessutom gillar jag motiven - tågen är ganska tuffa - även om de inte är tuff-tuff-tåg
Fråga mig inte var jag ska få plats för "konstverken"... alla mina väggar är upptagna.
För de två nya och ouppackade tavlorna betalade jag 40 SEK.
Inköpspriset på Dollarstore 50 SEK/st.

Lördagens loppisinköp slutade alltså på 115 SEK.
Plus 200:- för de smarriga blåbären. Men de kronorna sätts upp på "matkontot".

Här finns två inlägg från förra årets Hertsödag,
ett på Pyssel och Pinaler
och ett på Snaquesaligt.

(Om någon är intresserad av loppisfynd från Hertsödagen åren 2010 och 2011 så klicka på respektive år i högerspalten och sedan på månaden augusti och skrolla ner till inlägget.)